Esztergom több mint egy egynapos utazás

Kevés olyan hely van az országban, ahol miközben élvezed egy vizivilág adta lehetőségeket, addig megcsodálhatod a 16 méteres üvegfalakon keresztül azt a helyet, hol egykoron államalapítónk született, majd keresztelkedett. Futurisztikus szerkezet, 11 medence, csúszdák, sodrófolyosók, tematikus szaunák, hammam, gyógyászati részleg. Mind-mind arra jött létre, hogy ne csak a gyermekek, de a felnőttek is jóleső fáradtsággal lépjenek ki a fürdő kapuján egy itt eltöltött nap után.

Az „egyetlen” gyermek nevét viseli az Esztergomot és Párkányt összekötő Mária Valéria híd, amely 5 nyílásával és 517 m hosszúságával igazi különlegességnek számít a tövében található egykori vámszedőházzal együtt. Minden napszakban impozáns látványt nyújt a két ország között átívelő híd, de ha az esti díszkivilágításában sétálsz rajta végig, akkor lélegzetelállító látványban lesz részed. A mellette lévő sétány számos programot tartogat mindenkinek.

Egy park, ahol nem csak sétálni tudsz majd. A rajta átívelő bicikliúton végig tekerhetsz a vízpart mentén, füvében leheveredve megcsodálhatod a Víziváros páratlan látnivalóit, magadba szívhatod a történelmet és ha ahhoz van kedved akár hihetsz is egy legendának, ami a „Gyógyító kőfejek”-ről szól. Ezek a kőkerítésbe rejtett arcok állítólag mágikus erővel bírnak, de az is lehet, hogy „csak” egy olasz szobrászművész alkotásai, melyeknek egykor méltóbb helyet szántak.

Esztergom főtere egykoron a középkori majd a barokk város piactere volt. Manapság többek között koncerteknek, ünnepi vásároknak, hangulatos puboknak ad otthont. Klasszicista, romantikus és barokk épületeit a város leggazdagabb kereskedői építették. Szinte mindegyik háznak külön története van. Itt található az ország legöregebb, folyamatosan városházaként szolgáló épülete (1723), mely eredetileg Bottyán Jánosnak a Rákóczi-szabadságharc „Vak Bottyán” generálisának a földszintes háza volt.

„Mindent a szemnek, semmit a kéznek”. De nem itt. Ha idelátogatsz, akkor garantáljuk, hogy még kirobbantva sem akarod elhagyni ezt a helyet. Dunai hajók makettjei, interaktív játékok, videók, zsilip, szivattyú, vízikerék, örvény, merengő és még sorolhatnánk mind azt a számtalan lehetőséget, amit ez a múzeum rejt magában.

A „szent diplomatáról” Becket Tamásról canterbury-i érsekről kapta a nevét az a hegy, aminek tetején egy kis kápolna mellett leülve csodálhatod meg a várost. Miközben felfelé haladsz elmész az ország legnagyobb napórája mellett, melynek feliratai külön figyelmet érdemelnek.

Szívünknek talán legkedvesebb ez a hely. Hogy miért is? Amikor gondolkoztunk panziónk belsőépítészeti tervein, megkerülhetetlen inspiráló erő volt számunkra az a monumentális látvány, ami uralja és egyben koronaékszerként díszíti a Dunakanyar fővárosát. Ez mellett vörösmárvány lépcsőin számos ammoniteszt találhat az idelátogató, ami lógónkban is megtalálható.

Nagyszerű kirándulóhely. A Visegrádi-hegységben található 404 méteres hegycsúcsról belátni az egész várost, a Garam torkolatát, a Dunakanyart. A közepesen nehéz gyalogtúrán kívül, autóval is megközelíthető a tetején álló Vaskapu menedékház, valamint a tőle 50 méterre álló Szűz Mária életnagyságú szobor, aki mint egy gyermekét óvó édesanya tekint le erre az Árpád-kori fővárosra.

Izgalmas programok a városban és környékén

Tavasztól késő őszig hétvégente lehetőséged van felfedezni a várost és az azt körül ölelő természeti adottságokat két keréken. A nagy teljesítményű, strapabíró rollerrel történő utazás kivételes élményt nyújt majd számodra. Szállóvendégként ezt a programot kedvezményesen veheted igénybe, ha érdekel a lehetőség kérlek időben jelezd számunkra!

A nyári hónapokban fedezd fel városunkat a Dunán ringatózva. Tapasztalt túravezetők segítenek elsajátítani ennek a gyönyörű sportnak a szépségeit. Egy feltétel: a jó úszó tudás! Ha  szereted a könnyed kikapcsolódást és nem riadsz vissza attól, hogy új mozgásformát próbálj ki akkor pattanj deszkára! Szállóvendégként ezt a programot kedvezményesen veheted igénybe, ha érdekel a lehetőség kérlek időben jelezd számunkra!

Három emelettel a föld alatt száguldozhatsz Esztergomban. A számos biztonsági elemmel bíró szórakozási, sportolási lehetőséget szállóvendégként kedvezményesen veheted igénybe. Ha érdekel a program kérlek időben jelezd majd számunkra!

etterem

Cím: 2500 Esztergom, Helischer út 2.

Asztalfoglalás:  +36 33 311 411

Email cím: info@mediterraneo.hu

luxorrycsill

Cím: 2500 Esztergom, Táncsics M út. 1.

Szállásfoglalás: +36 30 133 4315; + 36 70 326 1780 

Ajánlatkérés: info@luxuryroom.hu

skybar

COOMING SOON

Cím: 2500 Esztergom, Helischer út 2.